Családias hangulatban telt a Pozsonyi Kifli második piknikje

Hírek
2024 06 16.

Polgári társulásunk második alkalommal szervezte meg tagjai számára a rendhagyó eseményt a károlyfalui Duna-ág kenuklubjában.

Még a hideg és borús időjárás sem tántorította el tagjainkat attól, hogy részt vegyenek a Pozsonyi Kifli piknikjén, amelyre 2024. június 12-én, szerdán került sor a károlyfalui Duna-ág kenuklubjában. A részvételi arány felülmúlta az előző évi összejövetelt, és több mint negyvenen vettek részt az eseményen.

A jelenlévőket Bolemant Éva, a társulás elnöke köszöntötte, majd átadta a szót Katarína Schwarzovának. Schwarzová nemcsak tagunk, de egyben weboldalunk Emlékezés a Lanfranconi-villára című sikeres cikkének szerzője. Ezt az írását követte lebilincselő előadásával, melynek címe: A Lanfranconi-villa lakóinak életéből. A hölgy ugyanis gyermekkorában a villában élt, ennek történetéről mesélt nekünk, régi fotókon mutatva be az egykori épületet és környékét.

Az esemény Bárány István tagtársunk programjával folytatódott, aki végigvezette a résztvevőket a hajógyár telephelyén, amelynek építése 1933-ban kezdődött és 1934 elején fejeződött be. A gyönyörű épület ma már nemzeti kulturális emlékhely. Bárány a kenuklub történet is részletesen megismertette velünk.

A sikeres összejövetel utolsó programjaként a fiatal és tehetséges művész, Pásztor Ádám gitárkoncertjét hallgathattuk meg.

A piknik látogatóit bőséges étel- és italkínálat várta, amelyhez ők maguk is hozzájárultak választékos finomságokkal. Természetesen a hagyományos diós és mákos pozsonyi kifli sem maradhatott el, melyet a Fantastico pékség biztosított számunkra.

A piknik barátságos, szinte családias hangulatban telt. Reméljük, jövőre ismét találkozunk!

Hernádi Henriett

Fotó: Braňo Bibel

Támogatóink

Don`t copy text!