A Szalvátor gyógyszertár egy új könyv lapjain elevenedik meg. A kötet megjelentetéséhez Ön is hozzájárulhat.

Pozsonyi mesék
2022 06 2.

A neves író, Jana Juráňová új mesekönyvének lapjain elevenedik meg a kultikus Szalvátor gyógyszertár. A kötet a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás díjnyertes „Pozsonyi mesék” című sorozatában jelenik meg. Kérjük, segítsen a kiadásában!

A SO SALVÁTOROM a tizenhárom éves Cecilka és nagymamája, „bab – Inka” mai Pozsonyban játszódó története. Csatlakozzon a nagymama és unokája sétájához a városban és annak történetében!

A kötet gyermek és felnőtt olvasói egyaránt érdekességeket tudhatnak meg nem csupán magáról a ma már kultikusnak számító Szalvátor gyógyszertárról, hanem a várost alakító személyekről és eseményekről is.

A neves író, Jana Juráňová tollából származó szöveget a tehetséges illusztrátor, Lucia Žatkuliaková rajzai teszik még élvezetesebbé, aki a legendás Fekete lyukak (Čierne diery) szervezet grafikáin örökítette meg a Szalvátor gyógyszertárat.

A szerző, Jana Juráňová így nyilatkozott új kötetéről:

„A főszereplő nem egy konkrét személy, hanem maga a Szalvátor-ház. A mellékszereplők pedig azok az emberek, akik ebben a házban laktak vagy dolgoztak, továbbá a környékbeli házak és utcák, a Szalvátor, azaz a Megváltó szobrának alkotója, maga a Megváltó, valamint egyéb pozsonyi lények és tárgyak. Miden más megtudható a SO SALVÁTOROM című kötetből, melynek kiadója a tevékenységével a város szellemiségét emelő Pozsonyi Kifli Polgári Társulás…”

 

Folytatni szeretnénk ezt a tevékenységünket! Kérjük, hozzájárulásukkal segítsék a SO SALVÁTOROM című kötet megjelentetését, hogy újabb pozsonyi történet juthasson el a gyermekekhez, szüleikhez és nagyszüleikhez. Hogy ne szakadjon meg a Pozsonyi mesék hagyománya.

 

A SO SALVÁTOROM című kötet kiadását a StartLab nevű platformon támogathatja, a következő címen: https://www.startlab.sk/projekty/2794-jana-juranova-so-salvatorom-edicia-bratislavske-rozpravky/

 

A támogatók a megjelenő kötetet is megkapják.

 

Köszönettel:

Pozsonyi Kifli Pt.

Támogatóink

Don`t copy text!