Legyen a támogatónk, ajánlja fel adója 2%-át a Pozsonyi Kiflinek!

Hírek
2023 02 6.

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alapítói, Bolemant Éva és ifj. Papp Sándor nyílt levelet tett közzé, melyben adójuk 2%-ának felajánlására kérik a szervezet barátait.

 

Az immár 12 éve működő Pozsonyi Kifli Pt. sikerrel dolgozik céljai teljesítésén, azaz Pozsony történelmi és kulturális értékeinek bemutatásán és védelmén. Ma már a város legnépszerűbb és legaktívabb nonprofit szervezetei között tartják számon. Mivel nonprofit szervezetként működik, bevételei állami és alapítványi támogatásból, adományokból, valamint az Önök 2%-os adófelajánlásaiból származnak. Ezeket a pénzeszközöket a céljai megvalósítására fordítja. Támogatóinak köszönhetően jelentethette meg tavaly a rendkívül sikeres „So Salvátorom” (Salvator) című kötetet és az „Aquerelle” címet viselő pozsonyi naptárat.

A Pozsonyi Kifli Pt. alapítói, Bolemant Éva és ifj. Papp Sándor ezért adójuk 2%-ának felajánlására kérik mindazokat, akik támogatásra érdemesnek tartják a szervezet tevékenységét. Hadd idézzünk nyílt levelükből:

A munkánkkal kapcsolatos visszajelzések arról tanúskodnak, hogy sikeresen teljesítjük, amit vállaltunk. Rengeteg a tervünk, és energiánk is van a folytatáshoz. Ha – küldetésünkkel egyetértve – támogatni szeretné a Pozsonyi Kifli Polgári Társulást adója 2%-ának felajánlásával, ezt a következőképpen teheti meg:

 

Cégek, egyéni vállalkozók és jogi személyek:

Kérje meg könyvelőjét, hogy tájékoztassa Önt az adója 2%-ának felajánlással kapcsolatos tudnivalókról!

A felajánlás törvényi határideje: 2023. március 31.

 

Ha Ön nyújtja be az adóbevallását:

A befizetett adó egy részének felajánlásáról szóló nyilatkozatot közvetlenül a jövedelemadó-bevalláson belül tölti ki. Ezt követően a kitöltött adóbevallást március 31-ig vagy személyesen/postán nyújtja be az állandó lakhelye szerinti illetékes adóhivatalnak, vagy pedig elektronikusan. Ha március 31-e munkaszüneti nap, a benyújtási határidő a következő munkanap. Ügyeljen arra, hogy Önre vonatkozik-e a Szlovák Köztársaság Adóhatóságával folytatandó elektronikus kommunikáció kötelezettsége!

 

A letöltendő formanyomtatványok:

Daňové priznanie k dani z príjmov FO typ A

Daňové priznanie k dani z príjmov FO typ B

 

Ha a munkáltatója nyújtja be az Ön adóbevallását:

Kérje meg munkáltatóját, hogy éves adóbevallása alapján állítsa ki a befizetett adóról szóló igazolást! Töltse ki az adója 2%-ának felajánláshoz szükséges nyomtatványt! Tüntesse fel az adatait: a nevét, születési számát, az állandó lakhelyét és a 2%-nyi adófelajánlás pontos összegét. A nyomtatványt postázza vagy nyújtsa be személyesen az állandó lakhelye szerinti illetékes adóhivatalnak.

A felajánlás törvényi határideje: 2023. április 30.

 

A letöltendő formanyomtatványok:

Potvrdenie-o-zaplateni-dane-z-prijmov-zo-zavislej-cinnosti

Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov-fyzickej-osoby

 

A nyilatkozaton feltüntetendő adatok:

Názov organizácie: OBČIANSKE ZDRUŽENIE BRATISLAVSKÉ ROŽKY – POZSONYI KIFLI POLGÁRI TÁRSULÁS

Adresa: Rajská 15, 811 08 Bratislava

IČO: 42183499

Právna forma: občianske združenie

 

Végezetül pedig arra kérjük, tájékoztassa barátait, ismerőseit, rokonait, kollégáit és szakmai partnereit arról a lehetőségről, hogy adójuk két százalékának felajánlásával támogathatják a Pozsonyi Kifli Pt.-t. Ezzel is segíti további működésünket, új projektjeink, figyelemre méltó rendezvényeink megvalósítását és a régi Pozsonyról szóló értékes kiadványok megjelentetését.

Köszönjük!

Pozsonyi Kifli Pt..

 

Támogatóink

Don`t copy text!