Itt az új pozsonyi mesekönyv – Széchenyiről

Pozsonyi mesék
2016 12 3.

Széchenyi István a központi alakja a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás legújabb mesekönyvének, amely ebben a hónapban jelenik meg. A kötet szerzője Veres István prózaíró, újságíró (Vasárnap magazin). A kiadvány nyolc történetet tartalmaz, amelyek gróf Széchenyi István életét, személyiségét, érdeklődési körét és szokásait hozzák közelebb az olvasókhoz.

poleph

„Olyan mesekönyvet szerettünk volna, amely kicsit másként mutatja be ezt a fontos történelmi személyiséget. Nem elsősorban mint politikust, hanem inkább mint magánembert, aki ugyan rendszeresen látogatta a pozsonyi országgyűlést, de bevallottan jobban szeretett például a Dunában úszkálniˮ – fejtette ki a kötet szerzője.

02

A történetekből kiderül, Széchenyi érdemeként hol rendezték meg Pozsonyban az első magyarországi lóversenyt, miért szerette Ligetfalut, vagy hogy milyen katonai küldetéssel szerzett fiatal korában érdemeket a gróf. Néhány történet elrugaszkodik Pozsonytól, és a gróf távolabbi helyszíneken tett (valódi vagy fiktív) kalandozásairól számol be.

04

A könyv illusztrációit a budapesti Farkas Júlia készítette, a könyv sorozatszerkesztője: Bolemant Éva. A Pozsonyi mesék sorozat korábbi részei az elmúlt évek Kempelen, Bartók és Lechner címmel jelentek meg a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás gondozásában.

(A magyar nyelvű kiadvány megjelenését Támogatta az SZK Kormányhivatala – a Kisebbségi Kultúrák 2016 Program keretében.) 

Pozsonyi Kifli PT

Támogatóink

Don`t copy text!