Jubileumi Pozsonyi naptárunk az adventi vásáron

Pozsonyi naptár
2023 11 23.

Támogatóinknak köszönhetően sikeres volt a 2024-es Pozsonyi naptár kiadására szervezett gyűjtés. A naptár megvásárolható lesz a Pozsonyi Kifli Pt. standján a pozsonyi adventi vásáron, illetve már most megrendelhető webáruházunkból

Támogatóink érdeme is, hogy megjelenhet a 2024. évre szóló jubileumi, 10. Pozsonyi naptárunk. A StartLab platformon futó kampány sikeres volt, az összegyűlt 3958 € elegendő a népszerű naptár kiadásához.

Mit kínál az új naptár?

Marx Béla (németül Adalbert, szlovákul Vojtech) festőművész és restaurátor 1885. augusztus 23-án született Pozsonyban. Szülővárosában szerzett gimnáziumi érettségit, utána Wintersteiner Gusztáv színházi képzőművésznél kitanulta a színházi festészetet, majd Bécsben és Budapesten folytatta tanulmányait.

Pozsonyban 1919-től 1945-ig tevékenykedett. Egyebek között az a festménysorozat is az ő alkotása, amely a 2024-es naptárunkban bemutatott képeslapokon szerepel. Marx a Postkartenverlag Brüder Kohn, Wien I. (B.K.W.I.) kiadó megbízásából készített festményeket Pozsony nevezetességeiről és zugairól.

A kiadó 14 pozsonyi képeslapból álló sorozatot állított össze Marx Béla műveiből. Egy különálló anziksz is megjelent Prüger-kiadásként: az egykori Sétatért (a mai Hviezdoslav tér) és a Savoy-Carlton Szálló épületét ábrázoló alkotás vélhetőleg Prüger Henrik szállodatulajdonos közvetlen megrendelésére született. Örömünkre szolgál, hogy a Július Cmorej és Peter Martinko gyűjteményéből származó képeslapok naptárunk lapjain számos otthon és iroda díszei lesznek majd az egész 2024-es évben.

 

Hogyan vásárolható meg a naptár?

– A naptárat megvásárolhatja webáruházunkban, a következő címen: https://bratislavskerozky.sk/produkt/presporsky-kalendar-2024-bela-marx

– A naptár a pozsonyi adventi vásáron felállított standunkon is megvásárolható.

 

A Pozsonyi Kifli Pt. a pozsonyi adventi vásáron

Polgári társulásunk immár hagyományosan jelen lesz a pozsonyi Fő téren zajló adventi vásáron. Standunkon az ízletes mákos és diós pozsonyi kifli mellett kiadványaink is megvásárolhatók.

Idén a Városháza utca és az Apponyi-palota felé néző, B12 jelű standon találhat meg minket 2023. november 23. és december 23. között.

Szeretettel várjuk!

Pozsonyi Kifli Pt.

Támogatóink

Don`t copy text!