Újabb értékes hagyatékot digitalizál a Pozsonyi Kifli és a Pozsony Város Emlékezete

Hírek
2018 07 31.

Értékes családi hagyatékot ajánlott fel közkincsnek a nagymegyeri Holényi Gergő a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás számára.

„A nagyszámú gyűjtemény két régi pozsonyi család, a Holényi és a Hackenberger família fotóit és kordokumentumait tartalmazza. Mindeddig nem ismert, Kozics Ede fotóműterméből származó kabinetképek kerültek elő. Nagyon különlegesek az egykori Pozsonyi Hajós Egylet kievezésein készült felvételek, de korábban ismeretlen városábrázolásokat is tartalmaz az értékes anyag” – mondta el Ifj. Papp Sándor a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alapítója.

00

Holényi Gergő és Ifj. Papp Sándor 

A családi hagyaték digitalizálását és feldolgozását a Juraj Šedivý egyetemi docens vezette Pozsony Város Emlékezete platform végzi el. A gyűjtemény a jövőben teljes egészében felkerül a www.pammap.sk adatbázisba. Az adattár korszerű eszközökkel, elektronikus formában teszi elérhetővé a Pozsony múltjával kapcsolatos emlékeket.

01

A Holényi-hagyaték az egyik koffereben

03

A Pozsonyi Hajós Egylet kievezése 

A Pozsony Város Emlékezete kezdeményezés nemcsak a hagyományos források közzétételével mutatja be a város történelmét, hanem a hétköznapok kisembereinek visszaemlékezésein, képi és tárgyi emlékein keresztül is.

Pozsonyi Kifli PT

Támogatóink

Don`t copy text!