2024-ben folytatódik a „Régi pozsonyiak vagyunk” második kötetének projektje

Hírek
2024 01 7.

A Régi pozsonyiak vagyunk című nagy sikerű fotóalbumunkat 2023 októberében újra kiadtuk. Ez alkalommal pedig van még egy jó hírünk: a régi pozsonyi családok kutatásának projektje 2024-ben folytatódik, és ha minden a tervezettek szerint alakul, a nagyközönség még karácsony előtt kézbe veheti a könyv második részét.

Projektünk célja az egykori Pozsonyban élő családok történetének hosszú távú szakmai kutatása, a családi archívumok és örökségek digitalizálása, az élő családtagok emlékeinek rögzítése és az ezt követő adatfeldolgozás. Ennek az alapos munkának köszönhetően adta ki polgári társulásunk a háromnyelvű albumot, s további dokumentumok, felkutatott képi emlékek feltárásával és digitalizálásával 2024 végére, Régi pozsonyiak vagyunk 2 címmel megérkezik a kötet második része is.

Munkatársaink és szerzőink elsődleges szándéka az, hogy összegyűjtsék a régi pozsonyi családokról szóló anyagokat, és olyan egyedi dokumentumokat ‒ fényképeket, képeslapokat vagy hivatalos iratokat ‒ keressenek, amelyek gyakran elfeledett archívumokban találhatók, és korábban soha nem kaptak megfelelő szakmai figyelmet. Emellett a projekt fontos része a személyes tapasztalatokon alapuló történelmi információk rögzítése, megőrzése és értelmezése is.

Az érdeklődők többek között megismerhetik Katarína Schwarzová családjának történetét is, akinek Emlékezés a Lafranconi-villára című érdekfeszítő cikkét online magazinunkban olvasható.

A Régi pozsonyiak vagyunk 2 fotóalbum kiadása a Pozsony Megyei Önkormányzat 2023 támogatásával valósul meg.

A fotóalbum első részét megvásárolhatják a könyvesboltokban, de megtalálhatják a Pozsonyi Kifli e-shopjában is.

Hernádi Henriett

Támogatóink

Don`t copy text!