A pozsonyi kifli már 1868-ban is nagy népszerűségnek örvendett

Pozsonyi patkó
2015 12 28.

A pozsonyi kifli már 1868-ban is nagy népszerűségnek örvendett, számol be a korabeli Pressburger Zeitung egyik híradásában:

„A pozsonyi kifli köztudomásúlag nem csupán városunk, de még Magyarország határain túl is meglehetős népszerűségnek örvend. Jó hírének öregbítéséhez nagyban hozzájárul Pressberger Antal helyi cukrászmester (Irgalmasok tere 236.) saját készítésű ízletes termékeivel, köztük a vaníliás, mandulás és mogyorós kiflivel, valamint a legismertebbekkel: a diós és a mákos kiflivel. A dolgos mester műhelyéből a legínycsiklandóbb csemegék kerülnek ki, és magunk sem tehetünk mást, mint hogy a karácsonyi ünnepek előtt és alatt különösen kelendő kiflijeit mindenkinek melegen ajánljuk. 

 03

Mindazonáltal felhívnánk még a figyelmet a mandulás termékek és habcsókok raktáron tartott széles választékára, a tragantgumiból készített legkülönbözőbb ehető játékokra, és nem utolsósorban a püspökkenyérre is, amely a közvélekedés szerint itt a legfinomabb. A cukrászboltba betérők meggyőződhetnek az áru kiemelkedő minőségéről, amely karácsonyi és újévi ajándék céljára éppoly alkalmas, mint saját felhasználásra.“

Pozsonyi Kifli PT.

Támogatóink

Don`t copy text!