Az Esterházyakról szóló kötetet mutattak be Pozsonyban

Kultúra
2018 05 14.

Az Esterházyak ifjabb fraknói ágáról szóló tanulmánykötetet mutattak be 2018. május 14-én a pozsonyi Egyetemi Könyvtárban.

A rendezvény társszervezője a Szenci Városi Művelődési Központ – Szenci Városi Múzeum, a pozsonyi Egyetemi Könyvtár és a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás volt.

01

A gazdagon illusztrált, kétnyelvű (szlovák és magyar) könyvet PhDr. Radoslav Ragač, PhD, a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma Kulturális Örökség Szekciójának vezérigazgatója, a kötet egyik társszerzője, valamint Mgr. Strešňák Gábor, a Szenci Városi Múzeum igazgatója, a kiadvány összállítója mutatta be. Az eszmecserét Mgr. Korpás Árpád idegenvezető, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alelnöke vezette.

A könyv 23 tanulmányt tartalmaz hat nagyobb tematikus egységbe rendezve. Az írások újszerűen közelítenek az Esterházy nemzetség – és azon belül is az ifjabb fraknói ág – történetéhez.

02

A kötetet a közelmúltban a Pozsonyi Magyar Intézetben és Pápán, a Gróf Eszterházy Károly Múzeum magyarul is bemutatták. Beszerzésével kapcsolatban a Szenci Városi Múzeum szolgál tájékoztatással.

Pozsonyi Kifli PT.

Fotó: Keppert József

Támogatóink

Don`t copy text!