Idén is a StartLabon keresztül támogatható az új Pozsonyi Naptár

2021 11 10.

Idén is támogatható és előrendelhető a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás népszerű kiadványa, a Pozsonyi Naptár.

 

 

Különleges fotográfiák és dokumentumok a Pozsonyi Városi Levéltárból

Az új Pozsonyi Naptár anyagai a Pozsonyi Városi Levéltár gyűjteményéből származnak.

„2022-es naptárunkba városunk egyik legrégebbi intézménye, a Pozsonyi Városi Levéltár gyűjteményét néztük át munkatársainak segítségével. Bár anyaguk változatosságának bemutatása 12 képben lehetetlen, a közel 100 éves városábrázolások mellé az érdekes, fontos vagy látványos dokumentumokból is válogattunk „– mondta el a naptár grafikusa. Szabó Réka.

 

 

Pozsony írott történetének őrzője

A Pozsonyi Városi Levéltár a 13. század végétől működik. Az évszázadok során olyan szakmai műhellyé vált, amely oklevelekből, hatósági könyvekből, iratokból, fényképekből és más dokumentumokból álló, gazdag forrásbázissal rendelkezik. Újabb kori története során a levéltár több átszervezést is megélt. Sajnos, az 1989 novembere utáni időszak tovább nehezítette a helyzetet, mert az intézménynek el kellett hagynia eredeti székhelyét, az Óvárosházát. Hosszú idő után, 2017 elején a levéltár ismét a főváros igazgatása alá – és avatott kezekbe – került. Ma egy pozsonyligetfalui volt óvodaépületben található.

 

Támogassa és rendelje meg előre az új Pozsonyi Naptárt!

A kiadvány megjelenésével a szerkesztők nem titkolt szándéka a Pozsonyi Városi Levéltár támogatása és népszerűsítése. A Pozsonyi Naptár a StartLab online platformon keresztül támogatható és rendehető meg itt: https://www.startlab.sk/projekty/2453-presporsky-kalendar-2022/

A magyar nyelvű videós felhívás itt tekinthető meg » » »

Pozsonyi Kifli

Támogatóink

Don`t copy text!