Mese a „bécsi villamosról” – új kötetünk a pénteki Jó Piacon is megvásárolható

Pozsonyi mesék
2017 09 10.

„Réges-régen, egészen pontosan 1914 és 1935 között Pozsony városában közlekedett egy sárga villamos. Nem akármilyen villamos volt ez, hanem egyenesen egy mesébe illő, ugyanakkor teljesen valóságos jármű.”

Az, aki felült rá, elutazhatott akár az osztrák határig is, ráadásul érdekes történéseknek lehetett tanúja. A könyvben olyan események, helyzetek bontakoznak ki, amelyekből a gyerekek számára mindig levonható valamilyen tanulság. A történetek 1920 után játszódnak, amikor Pozsony már Csehszlovákia része lett, és Ligetfalu volt a legközelebbi elővárosa. Éppen ehhez a helyhez kapcsolódik a villamos története.

02

A főhős, a villamosvezető nemcsak az adott közlekedési eszköz működését mutatja meg a fiatal és idősebb olvasóknak, hanem a villamos útvonala mellett található történelmi helyszíneket is. Vlado Schwarz magával ragadó kötetét a helyszíneket és a járművet ábrázoló eredeti illusztrációk teszik még érdekesebbé.

A Mesélő sárga villamos című könyvet a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás jelentette meg a Regionális és Városi Tömegközlekedés Barátainak Klubjával közösen. A Pozsonyi mesék című sorozatunk legújabb kötetét 2017. szeptember 15-én (pénteken) a Jó Piac (Dobrý trh) rendezvényen vásárolhatják meg.

Pozsonyi Kifli PT.

Támogatóink

Don`t copy text!