Újabb rangos elismerés a Pozsonyi Kiflinek

Hírek
2018 04 22.

Pozsony főpolgármesterétől, valamint a Pozsonyi Kulturális és Információs Szolgálattól (BKIS) kapott elismerő oklevelet 2018. április 20-án a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás.

 

Az emléklapot az idei városnapok alkalmából rendezett ünnepségen adta át Ivo Nesrovnal főpolgármester és Vladimír Grežo, a BKIS igazgatója a Prímási palotában. A Pozsonyi Kiflit Korpás Árpád alelnök és a társulás legaktívabb tagjai közé tartozó Ziff Mária képviselte.

03

Társulásunkon kívül több idegenvezető és szakértő, valamint a www.pammap.sk portált működtető, a Pozsonyi Kiflivel szorosan együttműködő Pozsony Város Emlékezete (Pamäť mesta Bratislavy) projekt Juraj Šedivý vezette munkaközössége is oklevelet vehetett át.

04

A Pozsonyi Kifliről elhangzott méltatás szerint e civil szervezet is hathatósan hozzájárul egy pozitív Pozsony-kép formálásához. Korpás Árpád a Pozsonyi Kifli vezetősége és tagjai nevében köszönetet mondott a kitüntetésért, amellyel – tette hozzá – minden bizonnyal nemcsak a társulás szakmai és népszerűsítő tevékenységét ismerik el, hanem azt is, hogy hozzájárul a városon belüli közösségek együttműködéséhez és békés együttéléséhez. Az alelnök gratulált a többi kitüntetettnek.

02

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulást 2010 decemberében alapította néhány Pozsonyban élő magyar nemzetiségű értelmiségi. A civil kezdeményezés a századforduló többnemzetiségű Pozsonyának egyik szimbólumáról, korának méltán világhírű édességéről Pozsonyi Kiflinek nevezte el magát, és a többnemzetiségű város történelmi és kulturális értékeinek ápolását és népszerűsítését tűzte ki céljául.

Pozsonyi Kifli PT.

Fotó: BKIS

Támogatóink

Don`t copy text!