A Pozsonyi Kifli a belvárosi Milan Rastislav Štefánik Alapiskolában

Hírek
2023 02 9.

2023. március 3-án, pénteken a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás képviselői a pozsonyi óvárosban található Milan Rastislav Štefánik Alapiskola kilencedikeseivel beszélgettek. A szervezet tevékenységét és könyvtermését Bolemant Éva elnök és Peter Janoviček főszerkesztő mutatta be a diákoknak.

A Pozsonyi Kifli Pt. elnöke, Bolemant Éva és Peter Janoviček főszerkesztő Žofia Kopálová osztályfőnök meghívására látogatott a pozsonyi Grössling utcában működő Milan Rastislav Štefánik Alapiskola és Óvoda 9. b osztályába. A beszélgetés során a tanulók megismerkedhettek a Pozsonyi Kifli Pt. szerteágazó tevékenységével és könyvkiadásával is – a Pozsonyi mesék című sikeres gyermekkönyv-sorozattal és a 21 régi pozsonyi család történetét bemutató, Régi pozsonyiak vagyunk című fotóalbummal.

Az eseményen azonban nemcsak polgári társulásunk képviselői beszéltek. A diákok lehetőséget kaptak arra, hogy bemutatkozzanak, elmondják, honnan származnak, és kérdéseket is feltehettek az előadóknak.

Kopálová tanárnő bemutatott a vendégeknek egy gondosan összeállított háromnyelvű faliújságot, amelyen egyebek között a Pozsonyi naptárunkból származó képek is szerepeltek, és megtudtuk azt az érdekességet, hogy egykor Július Satinský, Pozsony híres szülötte is ebbe az iskolába járt.

A kilencedikesek megkóstolták a neves FantastiCo pékség igazi mákos és diós pozsonyi kiflijét is, amely osztatlan sikert aratott.

A Pozsonyi Kifli Pt. ily módon a pozsonyi polgárok új generációjának is bemutatkozott, amely – talán a mi munkánknak köszönhetően is – jobban megismerheti városuk történelmét, és büszke lesz majd Pozsony gazdag, többnemzetiségű hagyományaira.

Peter Janoviček

Fotó: Matúš Lauko

Támogatóink

Don`t copy text!