A Pozsonyi Kifli egy iskolai projekt bemutatóján

Kultúra
2017 06 27.

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás nemrégiben meghívást kapott a szenci J. G. Tajovský Alapiskolában megvalósított Pozsony elnevezésű projekt ünnepélyes bemutatójára. A Szenci Városi Kulturális Központ Labirintus művészeti központjában 2017. június 6-án megrendezett eseményen polgári társulásunkat Korpás Árpád alelnök képviselte.

03

Az iskola tanulói rendhagyó oktatásban vehettek részt, és pedagógusaik vezetésével a turisztikailag ismert helyek mellett Pozsony kevésbé ismert részeivel, történelmi nevezetességeivel és személyiségeivel is megismerkedhettek. Fizika- és kémiaórán foglalkoztak Pozsony vízfolyásaival és az életünk e fontos területéhez kapcsolódó témákkal, testnevelésórán pedig megismerkedtek a fővárosi sportegyesületekkel. Az idegennyelv-órákon a pozsonyi oktatás történetének és jelenének feldolgozásával foglalkoztak, és ennek angol nyelvű prezentációjával is megpróbálkoztak.

 

A diákok és a pedagógusok több hónapos munkájának eredményeként sík- és térbeli képzőművészeti alkotások, valamint powerpointos prezentációk születtek. Az ünnepélyes bemutató és a projekt kiértékelése a meghívott vendégek, Viera Satinská, Július Satinský színművész felesége, Zuzana Svobodová, az iskola szülői munkaközösségének képviselője, valamint Korpás Árpád, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alelnöke jelenlétében zajlott. A vendégekből álló zsűri valamennyi kategóriában kiválasztotta a legfigyelemreméltóbb munkákat, amelyek szerzői jutalmul egynapos pozsonyi kiránduláson vehettek részt. Az eseményről készített video-összefoglaló a http://senec.tv/senec-tv-netradicne-ucenie/ címen tekinthető meg.

(zsjgtajovskeho, p.k.)

Támogatóink

Don`t copy text!