A Prímási palota Tükörtermében ünnepelte a Pozsonyi Kifli a 9. születésnapját

Aranykifli
2019 12 16.

2019. december 8-án Pozsony egyik legimpozánsabb rendezvényhelyszínén, a Prímási palota Tükörtermében zajlott a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás idei éves közgyűlése és az Aranykifli-díj átadó ünnepsége.

Az est első felében a Pozsonyi Kifli alelnöke, Ján Vyhnánek Rekviem a Szárazvámért című előadásával egy mára teljesen átalakult városrészről emlékeztünk meg. Az igényesen összeválogatott, kuriózumukat is tartalmazó képanyag segítségével virtuális sétát tehetünk az egykori Szárazvámon. „Ezeket a felvételeket nézve az embernek olyan érzése van, mintha egy másik városban járna” – mondta az előadó. A dinamikus, modern prezentáció új várostörténeti kutatási eredményeket is magában foglalt.

Az előadást követően a Pozsonyi Kifli éves közgyűlése következett. Bolemant Éva, a civil szervezet elnöke üdvözölte a tagságot és a vendégeket. „Sikeres évet mondathat magáénak a Pozsonyi Kifli. Ezt bizonyítják az internetes magazinunkkal kapcsolatos visszajelzések, idei rendezvényeink népszerűsége, színvonalas kiadványaink és szakmai projektjeink” – mondta Bolemant Éva. Beszámolójában köszönetet mondott az egyesület állandó partnereinek és támogatóinak, valamint a lassanként 300 fős tagságnak.

Ünnepi beszédet Rigó Konrád, a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumának államtitkára mondott, aki az egybegyűltek meglepetésére – a „pressburger hagyománynak” megfelelően – három nyelven méltatta a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás tevékenységét. Beszédében hangsúlyozta Pozsony sokszínűséget és több nemzetiségű „multikulturális” hagyományait.

A civil szervezet önkénteseinek és támogatóinak járó Aranykifli díjat mintegy negyvenen vehették át az egyesület vezetőitől. A díjazottak: Milan Baláž, Patrica Ballx, Július Cmorej, Andrej Čierny, Boris Dobiš, Michal Duchoň, Erika Falťanová, Peter Franc, Dušan Godár, Zuzana Godárová, Hushegyi Dóra, Peter Hyross, Daria Chriasteľová, Dana Križankovičová, Michaela Kubíková, Elena Kurincová, Jakub Kuruc, Ľubica Neštepná, Izabela Pažítková, Jitka Rožňová, Juraj Šedivý, Monika Šurdová, Eva Trúchla, Bolemant Lilla, Borka László, Cs. Liszka Györgyi, Csanda Gábor, Csenger Ferenc, Forgács Ildikó, Hornyák István, Jakubecz László, Juhász Katalin, Kollár Denisza, Nyitrai Nóra, Radi Anita, Rigó Konrád, Szabó Szilvia, Sziráczky Emese, Ziff Mária.

Önkéntes munkájukat, támogatásukat és segítségüket ezúton is köszönjük! ?

Pozsonyi Kifli

Fotó: Braňo Bibel

Támogatóink

Don`t copy text!