A „Régi pozsonyiak vagyunk” című kötet nagy siker az adventi vásáron

Hírek
2022 12 6.

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás kiadói tevékenységének újdonsága, a „Régi pozsonyiak vagyunk” című fotóalbum nagy népszerűségnek örvend a 2022-es pozsonyi karácsonyi vásáron, ahol szervezetünk immár hagyományosan saját standdal van jelen.

Pozsony központjában javában tart már a nap mint nap tömegeket vonzó 2022-es karácsonyi vásár, melynek látogatói két év kényszerszünet ismét hamisítatlan ünnepi hangulatot, barátokat, fényeket, díszeket, illatokat, finomságokat és ajándékokat találhatnak a Fő téren (Hlavné námestie).

Az eseményen a Pozsonyi Kifli Pt. immár hagyományosan saját standdal vesz részt, amely idén az Óvárosháza tornya alatt, a karácsonyfa mellett található. Standunk kínálatában az édes finomság – a valódi pozsonyi kifli – mellett a 2023-as Pozsonyi naptár, a Pozsonyi mesék című sorozat gyermekkönyvei, valamint a régóta várt újdonság, a „Régi pozsonyiak vagyunk” című fotóalbum is szerepel.

 

Egy kivételes kötet

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás összeállításában és kiadásában megjelenő „Régi pozsonyiak vagyunk” című, egyedülálló kötet 21 történetet tartalmaz a régi Pozsonyból. Minden egyes fejezete egy-egy pozsonyi polgár egyedi, autentikus elbeszélése családja történetéről, illetve szülővárosához fűződő kapcsolatáról. A személyes szövegeket az adott család régi albumaiból származó, többségükben még publikálatlan, patinás fényképek sokasága gazdagítja. A családi fotóalbumok lapozgatásába merülő olvasó a „régi pozsonyiak” révén visszatekinthet a letűnt, de ma mégis újjáéledni látszó időkbe, felidézve a Pozsony, Pressburg és Bratislava néven is ismert többnyelvű város gazdag és dicső történetét.

A Pozsonyi Kifli Pt. több mint egy éven át, harminc munkatárs bevonásával dolgozott az 1,87 kilogrammot nyomó, 344 oldalas, szlovák-magyar-német nyelvű köteten.

 

Lelkes fogadtatás

Az új fotóalbum iránt már megjelenése pillanatában nagy volt az érdeklődés. A kötet két hónappal ezelőtti bemutatójára több mint százan voltak kíváncsiak a Štúdio A2-ben. Az albumról azóta többek között a SME című napilap és az angol nyelven megjelenő The Slovak Spectator is beszámolt.

A kiadó közvetlenül az olvasóktól is számos lelkes visszajelzést kapott.

Egyikük ezt írta: „Megvan a könyv! Fantasztikus! Három olyan pozsonyi családot is találtam benne, amelyet ismer a családom. Nagyon örültem neki…”

A többi reakció is hasonló szellemben íródott: „Lebilincselő és gyönyörű”, „Megérte megvenni, megvan a varázsa”.

A Pozsonyi Kifli Pt. számára nagy öröm a sok visszajelzés. Önt is arra biztatjuk, hogy írja meg véleményét a könyvről Facebook-oldalunkon, vagy keresse fel személyesen a standunkat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a kötet már csak nálunk vásárolható meg, a könyvesboltokban hírmondóba sem maradt belőle.

Jó hír azonban, hogy nálunk még elegendő példány van készleten ahhoz, hogy mindenkinek jusson!

 

A Pozsonyi Kifli Pt. standja a pozsonyi adventi vásár egész ideje alatt, 2022. november 24-től december 22-ig várja az érdeklődőket. A kötetet azonban otthonról is megrendelheti webáruházunkban.

PK

Támogatóink

Don`t copy text!