Aranykifli 2023

Aranykifli
2024 01 5.

Hétfőn, 2023. december 18-án a Prímási Palota Tükörtermében került sor a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás ünnepi rendezvényére, az Aranykiflire. Az Aranykifli kitüntetését 2013 óta kapják azok az önkéntesek és támogatók, akik segítik egyesületünk munkáját és küldetését.

A program első részében Andrea Makýšová Volárová moderátor beszélgetett szervezetünk két alelnökével, Ján Vyhnánekkel és Korpás Árpáddal. Az interjú témája a Pozsonyhoz, a polgári társuláshoz és az ízletes csemegéhez, a pozsonyi kiflihez való viszonyuk volt. Mindkét alelnök idegenvezetőként is dolgozik, így a rendezvény látogatói is tanulhattak valamit az idegenvezetők konyhájából. Egyetértettek abban, hogy az ember nem pozsonyinak születik, hanem azzá válik, így nem a születési hely számít, hanem a várossal való kapcsolat kialakítása.

Ezt követően az elnök, Bolemant Éva ismertette a Pozsonyi Kifli 2023-ra vonatkozó éves összefoglalóját. Visszatekintve az elmúlt év tevékenységeire, kiemelte a www.pozsonyikifli.sk weboldalt, a sikeres rendezvényeket ‒ kiállításokat és előadásokat ‒, illetve az egyesület nyomtatott kiadványait. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a StartLab-oldalon keresztül támogatták a társulás szlovák nyelvű online magazinjának működését, valamint a 2024-es Pozsonyi naptár kiadását. Hozzátette azt is, hogy a Pozsonyi Kifli standja idén is megtalálható Főtéren tartott karácsonyi vásáron.

Az est fő pontja ‒ hagyományokhoz híven ‒ az Aranykifli átadása volt, amelyet a polgári társulás számos önkéntesének és munkatársának ítéltek oda. A díjátadást végül egy fogadás követte, ahol a résztvevők ropogós pozsonyi kiflit és édes bort fogyaszthattak.

Zuzana Godárová

Fotó: Braňo Bibel

Támogatóink

Don`t copy text!