Egy újabb pozsonyi mese

Pozsonyi mesék
2014 11 30.

Hétfőn (2014.11.24.) a Pozsonyi Magyar Intézetben mutatták be a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás műhelyében születtet, immáron harmadik kötetet, amely a hírneves építész, Lechner Ödön életéről szól. A szerző B. Mánya Ágnes, akinek idén szintén érdekes könyve jelenik meg Belle époque címmel – a Marenčin PT Kiadónál.

A szerzőnő játékos formában mutatja be Lechner Ödönt a gyerekeknek és a felnőtt olvasóknak. A mesében tárgyak kelnek életre, amelyek egy százéves pozsonyi történetet osztanak meg velünk.A  könyvet Jana Pohaničová a pozsonyi Építészeti Kar Műemlékvédelmi és Történettudományi Építészeti Intézetének vezetője keresztelte.

A Pozsonyi mesék című sorozat olyan híres személyiségeket mutat be, akik a város történelme során valamilyen módon kapcsolatba kerültek Pozsonnyal. Kempelen, a feltaláló és Bartók Béla zeneszerző után most egy neves építész, Lechner Ödön életébe nyerünk bepillantást, aki utolsó műveként a pozsonyiak kedvelt Kék templomát tervezte meg. A könyv megvásárolható a fővárosi karácsonyi vásáron a Pozsonyi Kifli standjánál.

Pozsonyi kifli PT.

Támogatóink

Don`t copy text!