Könyvbemutató Pozsony „ehető történelméről”

Hírek
2023 11 29.

A legendás V-klubban bemutatták a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás legújabb,  „História na zjedenie“ című könyvét. A kötet a társulás népszerű honlapjának legkedveltebb cikkeiből válogat.

A Pozsonyi Kifli 2023. november 28-án, kedden ünnepélyes keretek között bemutatta a „História na zjedenie“ című könyvét a fővárosi V-klubban. A kötet a már közel 12 éve máködő „Ennivaló történelem” című internetes magazin cikkeiből készült válogatás, amelyet a Historia Aperta Polgári Társulás együttműködésével adtak ki.

A könyvhöz többek között olyan szerzők járultak hozzá, mint Benyovszky Mánya Ágnes, Buday Péter, Roman Delikát, Zuzana Godárová, Hornyák István, Štefan Hrivňák, Kacsinecz Krisztián, Elena Kurincová, Veres István és Ján Vyhnánek. A cikkek válogatását pedig Bolemant Éva, Peter Janoviček és ifjabb Papp Sándor állították össze.

A sikeres rendezvényt Zuzana Godárová moderálta. A beszélgetésen részt vett a könyv szerzői közül Ján Vyhnánek, Peter Janoviček szerkesztő, valamint a szövegek fordítója, Jitka Rožňová. A kötetből Tóth Károly színművész olvasott fel részleteket, az est végén pedig Michal Duchoň, a Pozsonyi Városi Levéltár vezetője avatta fel a könyvet.

Az új válogatáskötetnek köszönhetően a régi Pozsony és egykori lakosainak számos, már-már elfeledett története került a könyv lapjaira és ezzel az irodalom világába is. Reméljük, hogy a könyv sok kíváncsi és elégedett olvasóra talál!

A „História na zjedenie“ megvásárolható a karácsonyi vásáron felállított standunkon vagy a webáruházunkban: https://bratislavskerozky.sk/produkt/historia-na-zjedenie-vyber-clankov-z-internetoveho-magazinu-www-bratislavskerozky-sk

A könyv kiadását a 2023-as Művészeti Alap közpénzből támogatta.

Pozsonyi Kifli Pt.

Fordította: Hernádi Henriett

Képek: Braňo Bibel

 

Támogatóink

Don`t copy text!