Az 1919-es pozsonyi eseményeknek állít emléket a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás rendhagyó pop-up kiállítása

Hírek
2019 09 30.

Az 1919-es pozsonyi eseményeknek állít emléket a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás rendhagyó kültéri (pop-up) kiállítása, amelynek ünnepélyes megnyitója 2019. szeptember 25-én, szerdán 18 órakor volt az óvárosi Komenský téren.

 

A kiállítás gerincét történelmi források, a régi pozsonyiak és a városba bevonuló csehszlovák legionáriusok korabeli visszaemlékezései alkotják

 

A megnyitó házigazdája, Korpás Árpád, a Pozsonyi Kifli alelnöke szlovák és magyar nyelven üdvözölte az egybegyűlteket

 

Ezután Pozsony főpolgármester-helyettese, Lucia Štasselová szólt. A főpolgármester-helyettes kitért arra, hogy a városvezetésnek milyen elképzelései vannak a Komenský térrel kapcsolatban: az egykori parkolót kulturális közösségi térré formálják.

 

Ján Vyhnánek, a Pozsonyi Kifli alelnöke a kiállítás szakmai védnökeként beszédében a projekt fontosságát emelte ki, a többi közt azt, hogy a kiállítás magyar és szlovák szakemberek közös munkájának eredményeként jött létre

 

A projekt ötletgazdája és koordinátora Ifj. Papp Sándor, a képzőművészi kivitelezés pedig Szabó Réka munkája. A kiállítást a szlovákiai Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Pozsonyi Kifli

Fotó: Braňo Bibel

Támogatóink

Don`t copy text!