Petőfi és Pozsony, márciusi séta a Pozsonyi Kiflivel

Tematikus városnéző séták
2023 03 30.

Mintegy kilencven érdeklődő gyűlt össze a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás 2023. évi első tematikus városnéző sétáján, amely Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából került megrendezésre.

Úgy gondolom, hogy id. Vutkovich Sándor, Szalatnai Rezső vagy Sas Andor, a pozsonyi Petőfi-kultusz egykori kutatói is örömmel hallgatták volna végig vezetőnk, Korpás Árpád városnéző sétáját. Az ügyesen kigondolt útvonalnak, precízen összeállított előadásnak köszönhetően érdekes és tartalmas programban volt részünk. Az ismertebb irodalmi-művelődéstörténeti összefüggések mellett, amelyek Petőfi Sándor és Pozsony kapcsolatáról adtak áttekintést, azonban helytörténeti szempontból nézve is kultikus helyszíneket ismertünk meg. Például hol állt Pefőfi pozsonyi fája, hol volt a Váralján Petőfi kedvenc kocsmája, vagy hol működött a „pozsonyi Pilvax”, a Hollinger-féle kávézó.

A séta résztvevőinek köszönjük a részvételt! Közülük számosan vidékről és külföldről érkeztek a Pozsonyi Kifli rendezvényére. Mindenkit szeretettel invitálunk következő programjainkra!

Ifj. Papp Sándor

Fotó: Daniela Bičanovská

Támogatóink

Don`t copy text!